Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, министърът на младежта

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, министърът на младежта
Коментари Харесай

Министър Кралев: Реалисти сме, нагласата е да вървим към Европейско по футбол

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, министърът на младежта и спорта на Сърбия Ваня Удовичич, зам.-министърът на културата и спорта на Гърция Георгос Василиадис и министърът на младежта и спорта на Румъния Богдан Константин Матей подписаха Меморандум за съгласие сред четирите държавни управления, с който да се официализира учредяването на учредителен комитет за подготовка на взаимната кандидатура за Мондиал 2030 и Европейското състезание през 2028. Спортните министри и представители на футболните федерации на България, Румъния, Гърция и Сърбия организираха работна среща в Солун, след която дадоха конференция.

" Абсолютно наясно сме с всички провокации и с уговорките, които поемаме. Трябва да свършим голям размер от работа, с цел да можем да зарадваме нашите балкански нации. Всеки от нас е участвал на доста интернационалните спортни събития. Практиката демонстрира, че балканските страни по нищо не отстъпваме на останалите страни в уменията си да образуване на сходни шампионати ", съобщи министър Кралев в Солун.
 България, Румъния, Гърция и Сърбия подписаха първия формален документ за подготовка на общи кандидатури за семейства на Европейско и Световно състезание по футбол
Балканите подписаха формален документ за общи кандидатури за семейства на Европейско и Световно състезание по футбол

Спортните министри и футболните федерации организираха среща на високо равнище в Солун

Той добави, че би трябвало да сме реалисти за действителното положение на спортната, на транспортната, на хотелската и на туристическата инфраструктура на всяка една страна. Но акцентира, че също по този начин би трябвало да си дадем ясна визия, че ние сме едни от най-хубавите уредници на международни и европейски шампионати по разнообразни типове спорт.

" Говоря и за четирите балкански страни. Трябва с по-голямо самочувствие, с по-голяма убеденост да подходим към крайния резултат на този план, както с голямата отговорност да не надскачаме личните си благоприятни условия и сили, по този начин и нито за секунда да не подценяваме опциите, които имаме ", уточни спортният министър.

Кралев добави, че едно от нещата, които най-вече е пречило на балканския район да се развива с по-бързи темпове, е това, че изпитваме подозрения в личните си сили.

" Надявам се, че този план, сполучливо осъществен, в действителност ще успее да повдигне самочувствието на нашите нации и да потвърди, че можем да се оправяме с най-големите провокации в света на спорта ", добави Красен Кралев.
 Снимка 417990
Източник:

В резултат на днешните диалози министърът на младежта и спорта разяснява, че Балканите се ориентират от ден на ден към кандидатура за европейско състезание по футбол, в сравнение с за международно. Окончателното решение би трябвало да бъде взето до края на годината, с цел да се показа отчет пред ръководителите на четирите страни.

Георгос Василиадис съобщи пред медиите, че се отваря една нова страница за Балканите, която демонстрира, че можем да бъдем обединени. Румъния е подготвена да влага всичко, което е належащо, с цел да успеем с кандидатурата, разяснява румънският министър на спорта Богдан Константин Матей. Министърът на спорта на Сърбия Ваня Удовичич акцентира, че посредством амбициозния ни план се обезпечава вероятност пред младежите и се дава вяра за бъдеще за района.
 Борислав Михайлов: Благодарение и на тази кандидатура се надявам, че ще успеем да оставим нещо на поколенията
Михайлов: Благодарение на тази кандидатура може да успеем да оставим нещо на поколенията

" Аз имам неповторимата поддръжка на министър Кралев и министър-председателя "

Президентът на Българската федерация по футбол Борислав Михайлов съобщи, че днешният ден е популярен ден за българския футбол. По думите му, за всички федерации е значимо да имат политическа поддръжка в самодейностите си и посочи поддръжката към БФС от страна на министър Кралев и на премиера Борисов.

" Вярвам, че кандидатурата ни ще успее. България има потребност от футболни терени - направиха се задоволително спортни зали и писти, само че няма терен, който да дава отговор на европейските критерии. Надявам се да оставим нещо за поколенията ", съобщи той.

" Българската делегация ще си тръгне от Гърция, заредена с оптимизъм за идните месеци и работата, която би трябвало да правим, с цел да бъде тази кандидатура сполучлива ", уточни пред медиите в Солун министър Красен Кралев.

Следващата работна среща сред спортните министри и работната експертна група е през юни в Букурещ.
 Снимка 417988
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР