Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Варна

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Варна
Коментари Харесай

В квартал „Галата“ направиха първа копка на детска площадка и игрище 


Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Варна Иван Портних и регионалният шеф Стоян Пасев направиха първа копка на Детска площадка и игрище в квартал „ Галата “. Комплексът ще бъде на общински имот от към 2000 кв.м., като се планува създаване на футболно игрище, фитнес навън, детска площадка и пешеходни зони. Обектът ще се осъществя със средства от бюджета на Община Варна.
„ Варна е един от най-спортните градове в България. Всяка седмица се прави нещо тук. Преди две седмици открихме една страхотна площадка с фитнес навън в Аспарухово, а в този момент вършим първа копка в Галата. Започваме и доста сериозен ремонт за близо 2,5 милиона лв. на държавното спортно учебно заведение „ Георги Бенковски ”. То е приоритет за нас, като планираме да построим и зала към него. Спортът и физическото обучение не трябва да се подценяват, тъй като това е здравето на нашата нация ”, сподели Кралев. Министърът още веднъж посочи, че главен приоритет във втория му мандат ще бъде реновирането и построяването на учебната спортна база.
„ Повече от 50 години нищо не се случваше със спортната инфраструктура в учебните заведения. А в този момент няколко министерства работим дружно, с цел да изготвим програмата за учебната спортна база, която беше подкрепена от премиера Бойко Борисов и залегна в целите за ръководство на страната 2017 – 2021 година. Така че през идващите 3 години ще има доста интензивно строителство на физкултурни салони и поправяне на сегашните ”, добави Кралев.
Той разяснява и новия закон за физическо образование и спорта, който бе утвърден от Министерски съвет и следва да бъде импортиран в Народното събрание. „ Това е най-дълго обсъжданият обществено закон. Над 8 месеца заставам за обществено разискване, тъй като искахме да вземем мнението на всички клубове, федерации и организации, които са ангажирани с него. Надявам се през идващите 4 месеца да минат дебатите, законът да се гласоподава в Парламента и да може от януари месец всички да работим по новите правила. Най-важното е, че ще се отвори процеса за създаване на спортна инфраструктура и за привличане на частните капитали. Това е приоритет. Подреждаме нещата по този начин, че да се лимитират основаването на подправени, фантомни клубове, които оказват помощ на президентите на федерации да бъдат избирани. Ще има доста по-строг надзор, по-малко администрация, ще понижим административната тежест, само че най-важно е желанието ни да притеглим частния капитал в спорта ”, приключи Кралев.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР