Министърът на младежта и спорта Красен Кралев е бил изписан

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев е бил изписан
Коментари Харесай

Изписаха от болница министър Кралев. Той ще продължи лечението си вкъщи

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев е бил изписан от интензивното поделение на УМБАЛ “Света Марина ” във Варна, където беше настанен с коронавирусна зараза и двустранна пневмония. Новината заяви самият той в профила си във Facebook. 

" Лекарите поставиха големи старания да се оправят със болестта ми и съумяха. От през днешния ден лекуването ми продължава в домашни условия, до цялостното изчистване на организма от вируса. Искам да изразя своята голяма признателност и удивление от всичко, което персонално видях, че лекарите вършат за всеки един от пациентите ", написа министърът.

" Условията при които тези герои работят в действителност са тежки. По време на работата си при болните в интензивното те прекарват най-малко по 4 часа, навлечени с плътни защитни дрехи, маски, очила и шлемове, които в неклиматизирани пространства вършат дишането съвсем невероятно. Има голям риск за медиците, които са изложени от ежедневния контакт с ковид. В прилежащата стая до моята лежеше доктор Стоянка Ненкова, която е част от екипа на отделението, само че се беше заразила от пациент преди няколко седмици. Скъпи другари, не подценявайте жестокостта на ковид, не омаловажавайте труда на медиците, които са изолирани от околните си и изложени на голяма заплаха за живота си всеки ден. Тези хора заслужават голяма признателност и почитание от цялото общество. Пазете лекарите – ще ни трябват ", добави той.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР