Министърът на младежта и спорта Красен Кралев даде официален старт

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев даде официален старт
Коментари Харесай

Спортният министър откри Европейска купа по ветроходство

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев даде формален старт на провеждащия се във Варна кръг от Европейската купа по ветроходство клас Лазер.

За регатата, която ще се организира от през днешния ден до 16-ти юни, в Морската столица дойдоха 36 състезатели, като с изключение на от България състезатели има също от Румъния и Украйна. На церемонията участваха още регионалният шеф на Варненска област - Стоян Пасев, шефът на дирекция Спорт към Община Варна Кристиан Димитров, ръководителят на съвета на шефовете на „ Пристанище Варна “ ЕАД Тихомир Тодоров, както и президентът на Българска федерация по ветроходство Росен Марангозов и вицепрезидентът на Европейската Лазер Асоциация - Златко Якелич.

Първата от осемте планувани за регатата гонки започва в 13:00ч. при удобни метеорологични условия. Състезанието протича в три класа – Laser 4.7, Laser Radial и Laser Standard. Разбира се, при ветроходството стартовете могат да претърпят промени при промяна посоката напразно.

Състезанието е част от програмата на Варна – Европейски град на спорта и е домакинствано от Община Варна и Семеен кодекс „ Черно море Бриз “.

Ето какво показа министър Кралев във връзка началото на влиятелното състезание:
"Варна се е потвърдил като град хазаин на конгреси от най-голям сан. Това домакинство е следващото самопризнание към града като уредник на сходни прояви. Аз съм извънредно горделив и щатлив, че Варна е избрана и за хазаин на Европейското състезание през 2021 и съм уверен, че за следващ път ще се оправим чудесно като домакини ".

В късния следобяд се чакат и резултатите от гонките в първи спортен ден, като сериозна поръчка за положително класиране има и от българските състезатели.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР