Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев е говорил с

...
Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев е говорил с
Коментари Харесай

В Министерство на спорта доволни от Бюджет 2024

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев е приказвал с Министерство на финансите за новия бюджет за следващата година и от тяхна страна срещнал подпомагане и единодушие в съвсем всички измерения на спорта.

Това, което се вижда е, че до момента не са били ясни критериите, по които са отпускани средствата за спорта. По новата стратегия Министерство на спорта е заложило методика на оценка, която ще направи по този начин, че да не се строят игрища, където няма тимове, а местата, по които се отпускат средства да бъдат за обитаеми места, в които има крещяща потребност от нови спортни уреди, изясни Илиев по време на присъединяване в отрасловата парламентарна комисия.

Той отговори на въпрос на парламентарната група на Българска социалистическа партия за България - удовлетворени ли са в Министерство на спорта от Бюджет 2024 и имали ли са среща с финансовия министър Асен Василев.

Димитър Илиев уточни, че България е в политическа рецесия и не знае по какъв начин депутатите могат да чакат в положение на толкоз доста рецесии, страната да стъпи на крайници , с цел да може да строи нови уреди. За да има такова нещо, би трябвало да има устойчиво държавно управление, което да работи с ясни периоди и вероятности. Знаете срокът на нашето държавно управление по кое време свършва, обърна се Илиев към депутатите за живота на държавното управление, който по стратегия е 18 месеца.

По думите му, когато става дума за бюджет, би било добре сумите да са по-големи . Заделени са средства на спортните учебни заведения, благосъстоятелност на Министерство на младежта и спорта. Задоволени са и упованията на българските федерации за идните олимпиади. Винаги може повече, само че сме удовлетворени от бюджета, който имаме за 2024 година, сподели Димитър Илиев.
 Бюджет 2024 - под 3% недостиг, растеж на заплатите и 3% инфлация
Бюджет 2024 - под 3% недостиг, растеж на заплатите и 3% инфлация

Асен Василев към 22 декември да имаме напълно признат бюджет за идната година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР