Министърът на културата проф. Велислав Минеков, който първоначално твърдеше за

...
Министърът на културата проф. Велислав Минеков, който първоначално твърдеше за
Коментари Харесай

Министърът на културата сменил позицията си за Ларгото, за да защити държавата

Министърът на културата проф. Велислав Минеков, който в началото твърдеше за злоупотреби по плана за реорганизация на в София, в този момент е сменил позицията си и към този момент не ги вижда. Това излиза наяве от изпратено от него писмо до Министертвото на районното развиване и благоустройството (МРРБ)на 15 юни. В него той отхвърля да има злоупотреби при осъществяването на плана за Ларгото.

В предаването на Сашо Диков по телевизия " Евроком " изясни смяната на позицията си с аргумента, че е бил задължен да " отбрани страната ".

" Диков, макар пладнежкия обир, аз би трябвало да пазя страната! Много е тъжно. Представи си също кого пазя в този случай?! Представяш ли си в каква обстановка съм?! ", сподели Минеков във връзка писмото му до Министерство на регионалното развитие.

Седмица, преди да изпрати писмото до Министерство на регионалното развитие, министърът на културата разгласи, че ще изпрати плановете за Ларгото, " Квардат 500 " и " Яйлата " на европейския основен прокурор.

На конференцията на 8 юни проф. Минеков сподели, че по плана за Ларгото е получил мнение от ОЛАФ, в което написа " за изчезнали по някакъв метод или усвоени, както се назовава, близо 4.5 милиона евро от целия план ". " Докладът е доста необятен, доста обстоен, има рекомендации да се търси отговорност от трима министри от предходното ръководство и един кмет ", сподели тогава Минеков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР