Министърът на културата поздрави всички библиотечни работници по случай 11

...
Министърът на културата поздрави всички библиотечни работници по случай 11
Коментари Харесай

Министър Тодоров поздрави библиотечните работници по случай 11 май

Министърът на културата поздрави всички библиотечни служащи по случай 11 май, техния професионален празник, оповестиха от пресцентъра на министерството на културата. 

„ Благодарение на Вашата безрезервност българинът съумява да запази чувството за дълбока нужда от прикосновение с писаното слово и през днешния ден. Поздравявам Ви за напъните да променяте и обогатявате библиотеките в благозвучие с условията на съвремието и да отстоявате достойното им място на водещи културни центрове в духовното пространство на страната ни! “, се споделя в поздравлението на министър Тодоров.

На 11 май Българската православна черква и българският народ възторжено честваме нашите първоучители и просветители - светите равноапостоли Кирил и Методий. Успехът на тяхното дело се демонстрира във вековете - те ни дадоха основа, върху която цялото славянство доизгради своята просвета.

По този мотив пред паметника на светите братя пред Националната ни библиотека, която отбелязва своя патронен празник, е планувано тържествено честване. От 10:45 ч. с къса стратегия своя патронен празник ще отбележат възпитаниците от Националната гимназия за антични езици и култури „ Свети Константин Кирил-Философ “, а от 11:15 ч. стартира празникът на Националната библиотека „ Св. св. Кирил и Методий “.

В 12 ч. в Централното предверие на Националната библиотека ще бъде открита и изложбата „ Идеалът като реалност “, отдадена на 200-годишнината от рождението на огромния българският публицист, лингвист, фолклорист, държавник, будител и основател на едно от първите класни учебни заведения в България - Найден Геров.

В събитията по случай 11 май ще вземат присъединяване зам.-министрите на културата Марина Василева и доцент доктор Пламен Славов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР