Министърът на културата Найден Тодоров се срещна с посланика на

...
Министърът на културата Найден Тодоров се срещна с посланика на
Коментари Харесай

Министърът на културата коментира с посланика на РСМ инцидента с културния ни клуб в Скопие

Министърът на културата Найден Тодоров се срещна с посланика на Република Северна Македония Н. Пр. Агнеза Руси Поповска. В диалога бяха разисквани опциите за културен продан. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на културата. 

Посланик Поповска изрази огромното си удовлетворение от концерта на Софийска филхармония в Скопие при започване на месец март и показа очакване Националната филхармония на РСМ да гостува в София.

Министър Найден Тодоров показа положителните си усещания от професионалното равнище на филхармонията в Скопие и удостовери, че чака бъдещата ѝ изява в България.

Г-жа Поповска означи, че през 2023 година се навършват 30 години от установяването на дипломатическите връзки сред България и Република Северна Македония.

Желанието и на двете страни е тази годишнина да се ознаменува с голям брой културни събития.

Министър Тодоров акцентира, че културата е оня скъп детайл в двустранните връзки, който построява доверието сред хората. В диалога той показа загрижеността си по отношение на случая с Културно-информационния център на Република България в Скопие, само че още веднъж акцентира, че единствено през културата връзките могат да се развиват сполучливо.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР