Министърът на културата Найден Тодоров подари на световноизвестния актьор Джон

...
Министърът на културата Найден Тодоров подари на световноизвестния актьор Джон
Коментари Харесай

Министър Тодоров подари на Джон Малкович книга за културното наследство на България

Министърът на културата Найден Тодоров подари на световноизвестния артист Джон Малкович книга - фотоалбум, която показва богатото културно завещание на България.

Това се случи в Национална изложба „ Квадрат 500 ”, където довечера с вернисаж от 18 до 20 ч. ще се състои формалното разкриване на изложбата „ Малкович, Малкович, Малкович: Почит към майсторите на фотографията ” на американски фотограф, повторен притежател на интернационалната премия за снимка на фондация „ Lucie ” Сандро Милър.

Експозицията се реализира с поддръжката на Министерството на културата, оповестяват от пресцентъра на министерството.

Относно изложбата Джон Малкович показа, че тя е план, по който дружно със Сандро Милър са работили няколко години и за него креативният развой е бил доста занимателен.

 

„ Самият господин Милър е доста надарен фотограф и с доста ясна визия какво тъкмо целеше. Екипът му бе превъзходен и за мен бе огромно наслаждение да работя с тях и съм благополучен, че доста хора по света видяха изложбата и в този момент тя е тук при вас ”, показа фамозният артист.

Той изрече специфични благодарности на Министерството на културата и на всички, помогнали за представянето на изложбата, както и на Народния спектакъл „ Иван Вазов ”, където по-късно вечерта ще изиграе за повторно постановката „ В самотата на памуковите полета ” от Бернар-Мари Колтес.

Амeриканският фотограф Сандро Милър и холивудският артист Джон Малкович пресъздават най-емблематичните облици във фотографията от ХХ и ХXI век в серията „ Малкович, Малкович, Малкович: Почит към майсторите на фотографията “.

Изложбата включва 61 цветни и черно-бели фотографии, в които артистът се превъплъщава в облиците на известни персони. Той е считан за един от най-великите американски артисти на XXI век. В серията „ Малкович, Малкович, Малкович: Почит към майсторите на фотографията “ той показва хамелеонските си качества, влизайки необикновено успешно в облиците на Алберт Айнщайн, Че Гевара, Джон Ленън и Анди Уорхол. Благодарение на неговия голям гений и удивителния фотографски метод на Милър портретите поглеждат с почитание към историята на това изкуство.

„ Майстори на фотографията “ се провежда от фондация „ МУСИЗ “ в партньорство с Националната изложба и diChroma photography. Проектът се осъществя с финансовата поддръжка на Министерството на културата и фондация „ Лъчезар Цоцорков ”. Изложбата е подкрепена от Програма „ Култура “ на Столичната община и УниКредит Булбанк, реализира се със съдействието на Народния спектакъл „ Иван Вазов “, Гранд хотел София, маза „ Братя Минкови “ и Vip Digivision, формален представител на Leica.

Публиката ще може да я прегледа до 30 април 2023 година

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР