Министърът на културата Найден Тодоров отказа да подпише , предложена

...
Министърът на културата Найден Тодоров отказа да подпише , предложена
Коментари Харесай

Министърът на културата отказа да подпише новата управленска структура на Народния театър

Министърът на културата Найден Тодоров отхвърли да подпише, препоръчана от шефа Васил Василев. От министерството се базират на член 4, ал.2, т. 1 от Закона за протекция и развиване на културата, съгласно който културните институти дефинират независимо своите задания и конструкция съгласно предмета на активността си.

В позицията си от министерството припомнят, че одобряването на структурата на съответните институти е обвързване на техните шефове. От ведомството пишат още, че препоръчаната конструкция е върната за корекции, само че не прецизират нито какви чакат да бъдат те, нито дали по-късно министърът ще подпише предлагането.

Вчера се появи информация, че Васил Василев е изпратил до Министерството на културата нова управническа конструкция, в която липсват позициите на пиар и основен режисьор, които сега се заемат от Велислава Кръстева и Александър Морфов.

 Конфликтът в Народния спектакъл може да стигне до унищожаване на длъжността основен режисьор Конфликтът в Народния спектакъл може да стигне до унищожаване на длъжността основен режисьор

Отговорът на министерството идва в подтекста на, който стартира през есента на предходната година. На изборите на 2 октомври пиарът на театъра, която в продължение на дълги години в предишното отговаряше за връзките с обществеността на Движение за права и свободи, придружи почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган до изборната секция. Това предизвика Александър Морфов да надраска вратата на кабинета й в театъра с надписи " Движение за права и свободи " и " Изчезвай ". След това Морфов надраска и вратата на шефа, като акцентира, че претекстовете му са морални. Последваха замяна на остри реплики и, назначени от някогашния длъжностен министър на културата проф. Велислав Минеков.

Вчера че нито е питан, нито е осведомен за новата управническа конструкция. Към сегашния миг шефът на театъра и Велислава Кръстева резервират безмълвие.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР