Министърът на културата награди ефрейтор Иван Димитров за приноса му

...
Министърът на културата награди ефрейтор Иван Димитров за приноса му
Коментари Харесай

Наградиха хасковски военен, намерил чувал с икони при охрана на границата с Турция

Министърът на културата награди ефрейтор Иван Димитров за приноса му в опазването на културното завещание . Събитието се състоя в столичната изложба " Средец ", оповестиха от Министерството на културата.

Отличието - специфична грамота и парична премия,

бе връчено на ефрейтор Димитров от проф. Велислав Минеков в наличието на министъра на защитата Димитър Стоянов, генерал-лейтенант Димитър Илиев,  заместник-началник на защитата на Република България, генерал-майор Михаил Попов - пълководец на Сухопътните войски, бригаден военачалник Станимир Христов - пълководец на 2 механизирана бригада - Стара Загора, от състава на Сухопътните войски, допълват от МК.

В началото на септември 

ефрейтор Иван Димитров, военнослужещ във военно формирование 52740 – Хасково, от състава на 2 механизирана бригада - Стара Загора, намерил платнен чувал с икони при защитата на българско-турската граница. 

Ефрейтор Димитров се е разхождал на към 200 м северозападно от комплекс " Божура " наоколо до град Средец, когато забелязал чувала вдясно от пътя, оповестиха от 2-ра Тунджанска механизирана бригада.

Вътре имало 5 православни икони.

Иконите са остарели, дървени, като някои от тях са надписани и може да се видят имената на създателя, за кого са направени, разчитат се и години - 1888 и 1892.

Димитров незабавно докладвал за откритата необикновена находка на директния си шеф.

Двамата предали в РПУ " Средец " чувала с иконите. 

Ефрейтор Иван Димитров е от групата военнослужещи, които

извършват задания по защита на държавната граница с Република Турция, взаимно с Гранична полиция в региона на ГПУ " Средец ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР