Министърът на културата Кръстю Кръстев се срещна с Н. Пр.

...
Министърът на културата Кръстю Кръстев се срещна с Н. Пр.
Коментари Харесай

Кръстю Кръстев и Хисаши Мичигами ще развиват двустранните отношения между България и Япония

Министърът на културата Кръстю Кръстев се срещна с Н. Пр. господин Хисаши Мичигами , ексклузивен и пълномощен дипломат на Япония в България. Това оповестиха от отрасловото ведомство. 

Министър Кръстев пожела сполучлив мандат на дипломат Мичигами и изрази увереността си, че съдействието в региона на културата сред двете страни ще се развива и задълбочава , защото България и Япония се радват на извънредно положителни другарски връзки. От своя страна Н. Пр. Мичигами уточни, че цени високо обичайно положителните другарски връзки сред двете страни и желае да ги възроди с още по-голяма мощ .

Сред тематиките на диалога бяха и трите годишнини, свързани с нашите двустранни връзки, които през актуалната 2024 година ще отбележим дружно с Япония. Министър Кръстев и Н. Пр. Мичигами бяха единомислещи, че това ще бъде още един прелестен мотив да затвърдим и активизираме в допълнение връзките сред България и Япония. Тази година и 35-ите Дни на японската просвета в България ще преминат под знака на значимите годишнини.

Министърът на културата Кръстю Кръстев и дипломат Мичигами потвърдиха своя ангажимент за близко съдействие за по-нататъшното подсилване и развиване на двустранните връзки в региона на културата сред България и Япония .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР