Министърът на културата Кръстю Кръстев обсъди днес на работна среща

...
Министърът на културата Кръстю Кръстев обсъди днес на работна среща
Коментари Харесай

Кръстю Кръстев обсъди увеличаване на заплатите за работещите в културния сектор

Министърът на културата Кръстю Кръстев разиска през днешния ден на работна среща с представители на синдикатите в областта на театралните изкуства рамката на новата Методика за финансиране на държавните театрални институти, както и повишението на стандартите. В срещата участваха представителите на съответните креативен съюзи, както и господин Виктор Стоянов, заместник-министър на културата, госпожа Елиянка Михайлова, шеф на дирекция " Сценични изкуства и художествено обучение “ и госпожа Весела Щерева, шеф на политическия кабинет на министъра.

Министър Кръстев предложи полемиките да се водят в две групи – по една за музикалните и за театралните културни институти. " Много би ми се желало в работата си да отчетем характерността на всеки един културен институт и да се откри обща рамка. Това е главният проблем, който би трябвало да решим в най-скоро време. В работен вид планът ни би трябвало да е подготвен до 31 март, след което да бъде препоръчан за публично разискване, с цел да може секторът да е оптимално осведомен “, акцентира министър Кръстев.

Министър Кръстев подсети още един път, че е значимо да се регистрира спецификата на всеки един държавен театрален институт по отношение на неговото местонахождение, демографията в региона, както и дилемите, които си е сложил. " От основно значение е да отчетем другата нужна грижа за другите културни институти “, акцентира министърът на културата. Той предложи същинската работа да стартира със основаването на научен модел, а по-късно да се мисли за това в каква степен се разграничават театралните културни институти в другите райони.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР