Министърът на културата Боил Банов увери в съботния сутрешен блок

...
Министърът на културата Боил Банов увери в съботния сутрешен блок
Коментари Харесай

Министърът на културата: Засега няма да затваряме театри и опери

Министърът на културата Боил Банов увери в съботния утринен блок на " Нова телевизия ", че към този момент в България театри и опери няма да се затварят.

„ Сега нашите културни институти са едни от най-сигурните публични места. Културните ни пространства са обезпечени и те би трябвало да бъдат образец. Там равнището на отбрана е доста огромно “, съобщи той.

„ Ще разработим концепцията за антигенните проби. Трябва да покажем на обществото, че се грижим за това то да използва просвета. Културните пространства сега са пример за това по какъв начин би трябвало да се развива обществото в тези условия. Имаме добре написани протоколи. Ще стартираме незабавно и на всички места, където има събития. Искам персонално да се убедя, че на всички места са обезпечени дезинфектанти и се следи за носенето на маските. Всеки шеф на спектакъл може да взема решение самичък предвид на събитията в културния институт. Подсигурили сме и за държавните институти, и за свободните актьори повече средства “, сподели още министърът.

„ Има 28 млн. лева повече в бюджета за 2021 година Общо над 50 млн. лева ще влязат в културата от Министерството. На фона на обстановката средата е обезпечена “, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР