Министърът на културата Атанас Атанасов присъства на блицконтрола в парламента

...
Министърът на културата Атанас Атанасов присъства на блицконтрола в парламента
Коментари Харесай

Министърът на културата: Изразявам категорична подкрепа към Младежкия театър

Министърът на културата Атанас Атанасов участва на блицконтрола в Народното събрание и отговори на въпросите на депутатите. Той изясни и за проблема с Младежкия спектакъл . Преди дни артисти и чиновници излязоха на кротичък митинг, а повода беше  кореспонденция в Регионалното министерство от Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР), в която се твърди, че  регулаторът желае да придобие безплатно парцел, който е част от постройката . Позицията на КЕВР бе, че при започване на февруари Младежкият спектакъл е разгласил обществена публикация, че организира търг за отдаване под наем на два етажа. 

" Подкрепата на Министерството на културата в никакъв случай не е била под въпрос. По решението на този въпрос Министерството на културата работи взаимно с театъра ”, безапелационен бе още тогава министър Атанасов.

" Вчера в Министерство на културата беше получена документи от страна на Младежкия теаътър и на този стадий може да бъде установено, че с прелиминарен протокол от 14 септември 1950 година в осъществяване на разпореждане на Министерски съвет от 27 юни 1950 година парцелът се предава за ръководство на Държавен национален спектакъл на младежта, което сега е Младежкият спектакъл ", уточни Атанасов и добави:  " В се отново заради размера на информацията във връзка с тази постройка и фактът, че има документи от преди 70 години , е належащо софтуерно време , за детайлни, непоклатима аргументация ".

" Най-важното за мен и за Министерство на културата е, че показвам безапелационна поддръжка към Младежкия спектакъл във връзка с развиването на културната си активност! И това в нито един миг не е било под въпрос. Дължа да го повторя, тъй като се основава ненужно напрежение ", съобщи изрично отрасловият министър. 

" Аз извиках персонално новия шеф на Младежкия спектакъл, организирахме един много дълъг диалог , преди още тези документи да станат проблем. Бях с усещането, че постигнахме схващане. Единственото, което се опитваме да създадем е да бетонираме позицията на Младежкия спектакъл, с цел да може никой да няма каквито и да е искания повече. Но това е развой, който изисква време ", добави той. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР