Министърът на икономиката Никола Стоянов заяви, че е оптимист за

...
Министърът на икономиката Никола Стоянов заяви, че е оптимист за
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Азербайджан има интерес към предложените от България схеми за бартер на газ

Министърът на стопанската система Никола Стоянов съобщи, че е оптимист за обстановката с газа в България, защото нужните количества за зимата били обезпечени, съобщи самият той в студиото на Българска национална телевизия.

Той съобщи, че с  не единствено е обезпечен газ за зимата, само че и той е на допустими цени . Също по този начин той съобщи, че няма визия дали се водят диалози с " Газпром " , като посочи, че това е работа на " Булгаргаз ".

Икономическият министър сподели, че към препоръчаната от президента Румен Радев скица за, създаден от България е била харесана в Баку и сега по нея работят специалисти. Също по този начин се изследва и скица за бартер на торове против газ с азербайджанската страна , като означи, че точно предприятията, които създават азотни торове са измежду най-големите потребители на газ и в случай че те си обезпечат спомагателен газ, това ще облекчи българската енергетика.
 Никола Стоянов: Газ ще има и ще е на добра цена
Никола Стоянов: Газ ще има и ще е на добра цена

Няма да има потребност от таван на цената на газа, увери той

Никола Стоянов сподели, че ще се концентрира върху работата си и ще работи до края на мандата на служебното държавно управление. Той съобщи, че ще предложи продължение на схемата за доплащане от 25 стотинки към цената на горивата и след 1 ноември, изключително в случай че ценовите трендове на пазара на горива у нас го изискват.

Той разяснява и въпроса за оръжейна помощ за Украйна, като означи, че той като министър би извършил всяко решение на Народното събрание по въпроса , в това число и в случай че се вземе решение за даване на помощ, то може да бъде изпълнено и страната има запас за подобен експорт. Същевременно той повтори казваното и до в този момент, че България все още не изнася непосредствено оръжия за Украйна . На въпрос дали се изнася такова посредством медиатори, министърът съобщи, че няма визия и не може да разяснява дали това се е случвало.

Никола Стоянов разяснява в резюме и и посочи, че това е частна компания, на страната е предложила да окаже съответната помощ за възстановяване на сигурността на производството в нея.
 Няма замърсяване на въздуха и почвата след случая в
Няма замърсяване на въздуха и почвата след случая в " Арсенал "

Екоинспекцията е направила незабавна проверка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР