Министърът на икономиката Никола Стоянов връчи на Гопет Транс ЕООД

...
Министърът на икономиката Никола Стоянов връчи на Гопет Транс ЕООД
Коментари Харесай

Ето го победителят в конкурса Експортьор на годината

Министърът на стопанската система Никола Стоянов връчи на Гопет Транс ЕООД Големия бистър приз " Експортьор на годината " за 2022 г.

Сайтът на съумелите в експортния бизнес exporter.bg връчи за десета поредна година премиите “Експортьор на годината ”. Събитието се организира в централното предверие на Националната библиотека „ Св. св. Кирил и Методий “.
-->
Класациите на exporter.bg обгръщат компаниите от дребния и междинен бизнес, тъй като за уеб страницата е национална идея, те да бъдат подкрепени. Те са направени от Бизнес група Активити и тествани от Националния статистически институт.

Патрон на събитието за десета поредна година бе Министерството на стопанската система и промишлеността, а спонсор – Българската организация за експортно обезпечаване (БАЕЗ) ЕАД.

Големият бистър приз " Експортьор на годината " за Най-големи доходи от износ през 2021 година завоюва компания Горет Транс ЕООД. Рая Рендакова, търговски шеф на компанията, получи скъпия приз от Никола Стоянов, министър на стопанската система и промишлеността.

" Износът ни за първите осем месеца на годината е на стойност близо 32 милиарда евро и бележи сериозен растеж по отношение на миналата година. Българският бизнес създава конкурентни артикули, които се осъществят сполучливо на интернационалните пазари и това се удостоверява от данните. Ръст през последните две години се следи в съвсем всички групи артикули, които нашата промишленост обичайно създава. Днес бяха отличени някои от фирмите, на основата на чийто труд, се градят тези резултати. Поздравления за тях и за самодейността на електронното издание Exporter BG, които за 10-а поредна година награждават най-успешните експортни компании у нас ", сподели министър Никола Стоянов в приветствието си към гостите на събитието.

Големият победител

Гопет Транс ЕООД е водеща спедиторска компания с офиси и представителства в България, Румъния, Полша, Испания, Гърция и Турция. Миналата година компанията завоюва Кристален приз " Експортьор на годината " за завоюване на нови пазари по отношение на откриването на офиса си в Турция - значим мост за българския експорт към Турция и страните от Средния и Близкия изток.

Другите призьори

Кристалният приз " Експортьор на годината " за Най-динамично разрастваща се компания в експорта за 2021 година отиде при Сарк България АД. Наградата им бе връчена от доцент доктор Михаил Кончев, заместител - ръководител на Националния статистически институт.

За осми път тази година exporter.bg даде Кристален приз „ Експортьор на годината “ за Устойчивост на развиване. Носител на наградата стана Адифарм ЕАД.

Кристален приз  „ Експортьор на годината “ за Завоюване на нови пазари през 2021 година спечели  компания Енсес ЕООД. Веселин Рашин, заместник-председател на Управителния съвет и изпълнителен шеф на Българската организация за експортно обезпечаване (БАЕЗ) ЕАД, връчи Кристалния приз на Радослав Пашов, управител на компанията.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР