Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов и работодателите у

...
Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов и работодателите у
Коментари Харесай

Икономическият министър и работодателите борят съвместно проблемите пред бизнеса

Министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов и работодателите у нас ще работят взаимно за периодически обзор на регулаторните режими и понижаване на административната тежест за бизнеса.

Договорка за това е реализирана на среща на Богданов и зам.-министър Ирина Щонова с представители на управленията на организациите, членуващи в Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) - Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българската стопанска камара (БСК), Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Информация за диалозите беше оповестена от икономическото министерство.

Богданов увери, че облекчаването на административната и регулаторна тежест за бизнеса е измежду главните цели на екипа му. По думите му за това може да спомогне дигитализацията на избрани административни процеси, които да улеснят процедурите.
 Денков прикани синдикати и бизнес да не се впускат в бюджетен популизъм
Денков прикани синдикати и бизнес да не се впускат в бюджетен популизъм

Реални промени биха могли да се заложат с постоянен бюджет

Богдан Богданов даде обещание също да работи за повишение на конкурентоспособността на стопанската система ни и за справяне с проблемите пред развиването на промишлеността, за поддръжка за дребните и междинните предприятия и за повишение на привлекателността на България за вложения посредством възстановяване на бизнес средата и нормативната уредба.

На срещата бе посочено още, че господство на правото и битката с корупцията са измежду главните тематики, по-които би трябвало да се работи, с цел да бъдат насърчени вложенията у нас.

" Искаме да създадем механизъм за противоположна връзка от бизнеса, с цел да подобрим връзката и разговора с представителите на работодателите ", разгласи икономическият министър. Участниците в срещата се сплотиха към нуждата от осъществяване на ежемесечни диалози в министерството по съответни тематики, касаещи бизнеса.
 Министерство на вътрешните работи и бизнесът разискаха киберсигурността
Министерство на вътрешните работи и бизнесът разискаха киберсигурността

На срещата участваха специалисти от Израел

Работодателите показаха твърда поддръжка във връзка с влизането на България в Еврозоната, в Шенгенското пространство и Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР). Според тях това са предпочитани тематики и за бизнеса в страната.

На срещата бяха разисквани и нуждата от опазване на съществуващия данъчен моде л у нас като едно от огромните преимущества на българската стопанска система и активизирането на външно-икономическото съдействие посредством Службата по търговско-икономически въпроси към министерството.
 Богдан Богданов: В последните години на бизнеса липсваше предвидимост и непоклатимост
Богдан Богданов: В последните години на бизнеса липсваше предвидимост и непоклатимост

Чистка в структурите на Министерството стопанската система няма да има

Богданов сподели още, че измежду главните цели в работата му е и обезпечаването на поддръжка за износа посредством повишение на информираността на българските компании за опциите за нахлуване на нови пазари. Той предложи работодателските организации да вземат участие по-активно в този развой, с цел да се реализира по-голяма успеваемост в работата, както и да се дефинират предпочитани браншове, в които бизнесът търси реализация на непознати пазари.

Работодателите повдигнаха и въпроса за неналичието на фрагменти и за облекчение на процедурите за импорт на служащи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР