Министърът на икономиката Богдан Богданов е един от първите, който

...
Министърът на икономиката Богдан Богданов е един от първите, който
Коментари Харесай

Министърът на икономиката назначи човек на Радев

Министърът на стопанската система Богдан Богданов е един от първите, който стартира рокадите в държавните компании. От през вчерашния ден Национална компания индустриални зони е с нов шеф. На поста бе назначен близкият до Румен Радев, Константин Палеев, който сменя Антоанета Барес. Палеев оглавяваше сдружението след предопределение по време на първото служебно държавно управление на Гълъб Донев.

Барес заемаше поста от февруари 2017 година, като не беше заменена от пет разнообразни държавни управления, както и по времето на двата кабинета на Бойко Борисов. След като Корнелия Нинова влиза в Министерството на стопанската система, Барес е отстранена, а на нейно място беше назначен Петко Николов, някогашен началник на Комисията за защита на конкуренцията. По времето на соцлидерката се сменя е борда на шефовете, където влизат Андреа Премянова-Янкова, щерка на функционер на Българска социалистическа партия и заместник- ръководител на Федерацията за другарство с народите на Русия и Оперативно-наблюдателно дело Красимир Премянов. Малко по-късно Премянова е определена за ръководител на Съвета на шефовете на сдружението.  

Премянова резервира поста си и по времето на Гълъб Донев, като той връща Антоанета Барес на поста й – шеф назад.  

С решение на министър Богданов Съвета на шефовете се понижава, като отпадат Антоанета Барес и Даниела Узунова. В сдружението остават Константин Палавеев, Радостина Ситова и Андреана Премянова-Янкова.  

Държавното сдружение, което бе основано по време на Тройната коалиция е напълно държавно, в сметката си има над 45 млн. лева  Сочено е за едно от дребното добре ръководени държавни сдружения. Основната ѝ активност е построяването и развиването на индустриални зони и паркове. За предходната година НКИЗ е на облага от близо 11 млн. лева, като година по-рано е на загуба от близо 500 хиляди лева   

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР