Министърът на финансите Владислав Горанов заяви, че не вижда основания

...
Министърът на финансите Владислав Горанов заяви, че не вижда основания
Коментари Харесай

Горанов: Не виждам основания да ми бъде искана оставка

 Министърът на финансите Владислав Горанов съобщи, че не вижда учредения да му бъде желана оставката в този миг.

След като преди няколко дни министър председателят Бойко Борисов изиска той, икономическият министър Емил Караниколов и вътрешният Младен Маринов да изоставен постовете си, тъй като имало подозрения, че са хора на Движение за права и свободи, стана ясно, че те остават най-малко до вота на съмнение, чието гласоподаване се чака на следващия ден.

Днес, запитан дали счита, че заслужава да подаде оставка, Горанов отговори пред публицисти в Народното събрание:

" Няма никаква причина да се отдръпвам 10 дни, след като съм задоволен от един извънредно сполучлив за България проект - примерно интеграцията в Банковия съюз и приближаването до еврото. За първи път след приемането на България в Европейски Съюз получихме цялостна поддръжка и доверие от европейските институции, с цел да слеем нашата стопанска система с кръвоносната система с втората по значителност валута в света. Ако смятате, че това е неуспех на политиката или фискалните индикатори в последните години са неуспех на политиката, това значи, че би трябвало да има искания към мен. Аз не намирам такива учредения ".

Той съобщи, че не приема и изказванията, че е привързан с Движение за права и свободи.

" Бях първият човек, застанал до Борисов в дебата от март 2009 година преди изборите, които той завоюва и стартира първия мандат. Искам съответни примери за мои дейности в политиката или в законодателната област, които могат да ме привържат. Но в реалност, доста пъти съм желал поддръжката на парламентарната група на Движение за права и свободи по тематики, по които имаме общи хрумвания. Няколко пъти са ми помагали при запазването на настоящия данъчен модел ", безапелационен беше финансовият министър.

Той добави, че когато са се чували разнообразни гласове по отношение на финансовата система на страната, е търсил поддръжка от всички парламентарни групи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР