Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън заяви, че Америка

...
Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън заяви, че Америка
Коментари Харесай

Приближават ли се САЩ към изпадане в дефолт

Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън съобщи, че Америка е все по-близо до изпадане в дефолт - неспособност за погашение на дълга . Това може да се случи още на 1 юни тази година. Оценката се основава на наличните все още данни, оповестява Reuters.

Джанет Йелън разяснява, че министерството надали ще успее да покрие всички държавни отговорности до " началото на юни ", каквато беше предходната прогноза.

Тя предизвести, че Съединени американски щати може да се окажат в дефолт още от 1 юни, в случай че не бъде реализирано съглашение сред републиканците и демократите за повишение на тавана на дълга, закрепен на към $31 трилиона .

" Тежко болна " или " смъртно ранена ": First Republic Bank в Съединени американски щати се бори за оцеляването си

Тя има 3 разновидността пред себе си

След като на 19 януари бе доближат таванът на заемите от $31,4 трилиона, Йелън съобщи пред Конгреса, че министерството на финансите ще продължи заплащанията по дълга, федералните компенсации и ще прави и други разноски най-малко до 5 юни, като употребява паричните приходи и изключителни ограничения за ръководство на паричните средства.

Таванът на дълга в Съединени американски щати е бил повишаван, удължаван или преразглеждан 78 пъти от 1960 година насам

През април президентът на ЕЦБ Кристин Лагард съобщи, че не чака Съединени американски щати да направи дефолт по дълга . В изявление за CBS тя сподели, че е уверена, че Съединени американски щати няма да го допусне, тъй като това ще има световни отрицателни последствия.

Администрацията на американския президент Джо Байдън е в спор с републиканците, които желаят да обвържат нарастването на тавана на дълга с ограничаване на разноските.

Дефолтът, който би бил първият в историята на Съединени американски щати, може да преобърне международните финансови пазари и да разбие доверието в Съединени американски щати като световен бизнес сътрудник, написа BBC. Експерти предизвестяват, че неизпълнението на отговорностите може да насочи Съединени американски щати към криза и да докара до възходяща безработица.

Това би означавало, че Съединени американски щати няма да могат да заемат пари за погашение на заплати на държавни чиновници и на тези във военната система, чекове за обществено обезпечаване или за други отговорности, като заплащания свързани с защитата.
 JPMorgan придобива акциите на банкрутиралата First Republic Bank
JPMorgan придобива акциите на банкрутиралата First Republic Bank

Това е третата огромна американска банка, която банкрутира за два месеца
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР