Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън планира да предупреди

...
Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън планира да предупреди
Коментари Харесай

Джанет Йелън се кани да предупреди Китай срещу дъмпинга на чиста енергия

Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън възнамерява да предизвести Китай да не наводнява света с експорт на евтина чиста сила, заявявайки, че това ще изкриви международните пазари и ще навреди на служащите.

Йелън трябваше да съобщи известието си до Пекин от производител на слънчева сила в Грузия в сряда, единствено дни преди второто си пътешестване до Китай като министър на финансите.

Коментарите отразяват продължаващата угриженост в администрацията на Байдън по отношение на комерсиалните практики на Китай, които евентуално ще бъдат източник на търкания по време на визитата на Йелън макар неотдавнашните старания на двете страни за стабилизиране на връзките.

„ За президента и мен е значимо американските компании и служащи да могат да се конкурират при равни условия. Повишихме свръхкапацитета в предходни полемики с Китай и възнамерявам да го трансформира в основен въпрос в полемиките по време на идващото ми пътешестване там “, ще каже Йелън, съгласно квалифицираните бележки, оповестени от Министе...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР