Министърът на финансите на Франция Брюно Льо Мер заяви в

...
Министърът на финансите на Франция Брюно Льо Мер заяви в
Коментари Харесай

Въвеждането в експлоатация на трети блок на АЕЦ „Фламанвил“ ще бъде отложено за началото на 2020 г.


Министърът на финансите на Франция Брюно Льо Мер съобщи в изявление за BFM TV, че въвеждането в употреба на Трети енергоблок на АЕЦ „ Фламанвил “ с реактор EPR по-скоро още веднъж ще бъде отсрочено за началото на 2020 година

В сходство с проектите на компанията EDF, оповестени през юли 2018 година, зареждането на нуклеарно гориво в реактора е планувано за последната четвърт на актуалната година, включването на енергоблока към мрежата – за първата четвърт на 2020 година, а въвеждането в употреба на цялостна мощ – за средата на идната година.

„ Във всеки случай, това няма да стане през септември-октомври 2019 година, както бе в началото планувано. Вероятно ще се случи при започване на 2020 година, само че не желая нищо да давам обещание “, сподели Льо Мер.

Когато стартира построяването на реактора през 2004 година EDF заяви, че цената му ще бъде 3 милиарда евро и ще стартира работа през 2012 година, напомня Ройтерс. Но заради механически проблеми, въвеждането в употреба на енергоблока бе отлагано неколкократно, като предходната година цената му бе избрана на 10,9 милиарда евро.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР