Министърът на финансите или негов заместник да присъстват на дискусията

...
Министърът на финансите или негов заместник да присъстват на дискусията
Коментари Харесай

От ИТН поискаха представители на МФ да присъстват на дискусията в парламента по промените в Закона за ДДС

Министърът на финансите или негов заместител да участват на полемиката в Народното събрание по измененията в Закона за налог върху добавената стойност (ДДС), изиска Пламен Абровски от " ИТН ".

Той предложи, в случай че това не може да стане през днешния ден, точката да бъде отсрочена и да стане първа за на следващия ден, с цел да се даде опция на представителите на Министерството на финансите да дойдат и да вземат участие градивно в дебата.

Председателстващият съвещанието заместник-председател на Народното събрание Кристиан Вигенин уточни, че Министерството на финансите е осведомено за желанието на депутати техен представител да участва, само че оттова няма безапелационен отговор. Затова той даде отмора до 12.00 часа, с цел да се обезпечи опция на представители на МФ да дойдат в Народното събрание и, в случай че това не се случи, тогава да се реши дали дебатът по законопроекта да бъде отсрочен за на следващия ден.

ДДС-то е извънредно значима тематика, аргументира се Пламен Абровски. Намаляването на Данък добавена стойност за храни е нещо, което за първи път " ИТН " предложиха и персонално аз съм внесъл като законопроект още в 46-то Народно заседание. За страдание, и тогава, и в този момент в границите на дебата по бюджета срещнах корав отвод от страна на Министерството на финансите, уточни той. Абровски означи, че при полемиката по бюджета е предложил Данък добавена стойност за плодове и зеленчуци да стане 9 %.

Програмата на Народното събрание за през днешния ден планува депутатите да продължат полемиката по промени в Закона за Данък добавена стойност, импортирани от " Възраждане ". Измененията плануват въвеждането на нулева ставка на Данък добавена стойност за доставката на някои артикули, измежду които хранителни артикули и питиета от дребната потребителска кошница, вода и доставка на природен газ, електрическа енергия и централно отопление за бита.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР