Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и заместник-министрите Красимир Първанов и

...
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и заместник-министрите Красимир Първанов и
Коментари Харесай

Екипът на Министерството на енергетиката обсъди с бизнеса цените на тока на свободния пазар

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и заместник-министрите Красимир Първанов и Жечо Станков разискаха с представители на бизнеса цените на електрическата енергия на свободния пазар.

В срещата участваха и ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов, изпълнителният шеф на Българската самостоятелна енергийна борса Константин Константинов, както и ръководители на държавните енергийни сдружения.

Повод за полемиката бе терзанието от страна на индустриалните потребители, че през последните дни цената на търгуваната на борсата електрическа енергия се е повишила голословно.

По данни на БНЕБ междинната цена на пазар „ ден напред “ от началото на годината до момента е към 40 евро. За съпоставяне в Румъния е 45 евро, в Унгария – 50 евро, а в Гърция – 60 евро. Според разбора на борсата повишаването през последните дни се дължи на нараснали количества по предложения „ купува “ на търговски участници на пазара, оповестиха от пресцентъра на министерството на енергетиката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР