Министърът на електронното управление Божидар Божанов събира Съвета по киберсигурност.

...
Министърът на електронното управление Божидар Божанов събира Съвета по киберсигурност.
Коментари Харесай

Министър Божанов събира извънредно Съвета по киберсигурност

Министърът на електронното ръководство Божидар Божанов събира Съвета по киберсигурност. Извънредното съвещание е поради необходимостта  от незабавни ограничения за отбрана от хакерски офанзиви.

Свикването на съвещанието става на фона на предизвестията от последните месеци за усилване на хакерските атаки в интернационален мащаб и поради войната в Украйна. Затова и министърът на електронното ръководство Божидар Божанов сподели:

„ Действията в последните няколко седмици по отношение на доста от държавите-членки на Европейския съюз постановат по-спешно осъществяване на заложените ограничения “.

Екипът на вицепремиера Калина Константинова позволи, че има съветска връзка за вируса, парализирал работата на " Български пощи ". Оттам прецизираха, че няма доказателство, да са забъркани съветски служби.

Заради случая от ДАНС предложиха сдружението да влезе в листата на обектите със стратегическо значение за национална сигурност.

В края на март министърът на електронното ръководство Божидар Божанов заприказва за преосмисляне на потребления програмен продукт за антивирусна отбрана в администрацията. Това стана, след предизвестие на немски специалисти за подмяна на създадената от съветска компания антивирусната стратегия „ Касперски “.

Част от функционалностите на Съвета по киберсигурност са да проучва трендовете, рисковете, методите за противопоставяне и да предлага решения и деяние.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР