Министър участва в официалното откриване на експедиентски тур с цел

...
Министър участва в официалното откриване на експедиентски тур с цел
Коментари Харесай

Министърът на туризма във Варна: Предприемаме необходимите мерки за успешен летен сезон!

 Министър взе участие в формалното разкриване на експедиентски тур за показване на България като безрискова дестинация с първокласен туристически артикул пред едни от най-големите и авторитетни немски туроператори и туристически сътрудници. Събитието се организира във Варна и курортите на Северното Черноморие, сред 20 и 22 юни - при започване на астрономическото лято и директно преди подновяването на чартърните полети от Германия.

Служебният министър приветства гостите, като ги увери, че българското държавно управление подхваща всички нужни ограничения за сигурното и безпроблемно протичане на летния сезон. Здравето и комфортът на гостите и на личния състав в туристическите обекти са приоритет, а от дни България трайно навлезе в зелената зона на картата на Европа, в подтекста на пандемията от ковид, уточни тя.

Министър Балтова посочи, че немският пазар е извънредно значим за туристическия бранш у нас, като през 2019 година Германия зае трето място по входящ туризъм със своите 761 хиляди гости.

Пред бизнеса, представляван от доста шефове на компании на най-високо равнище, в границите на тридневния тур ще бъдат демонстрирани готовността за посрещане на туристи от Германия и ограниченията против COVID-19 в хотелите и курортите, с цел да могат гостите да добият персонални усещания на място, ще се проведат потребни полемики сред туроператори и ще бъдат дискутирани трендовете. Над 120 представители на немски сътрудници и туроператори, измежду които шефове на DER Touristik, LMX Touristik, FTI Touristik, Invia Group Germany, TUI и доста други, дискутираха възобновяване на бизнеса след дългото затваряне и показаха оптимизъм във връзка с дестинация България.

Те се сплотиха към тезата, че с имунизирането ще настъпи завръщане към нормалността, а сега има растеж на резервациите и се следи резултатът на наваксването. В рамките на събитието министър Балтова дискутира с редица представители на бизнеса провокациите пред бранша и разиска вероятни решения за обновяване, поощряване и развиване на пазар Германия.

Инициатор е главната чартърна самолетна компания от немския пазар за България - European Air Charter, а медиен сътрудник на събитието е най-авторитетното професионално списание за туризъм в Германия - FVW, което в огромна степен задава настоящите тематики и дневния ред в немския туристически бранш. Присъствието на FVW ще разреши отразяването на експедиентския тур и посланията, излъчени от дестинацията, да доближат до всички близо 11 000 пътнически бюра в Германия, както и до всички немски туроператори.

Същевременно, служебният министър даде особено изявление за медията, в което още един път посочи преимуществата и основната роля на дестинация България - като единствената страна в Европейски Съюз, която по време на пандемията не прекъсна напълно работата в бранша на туризма и по този начин потвърди, че устойчива туристическа дестинация.

Беше насочен апел за дълготрайно вложение за целогодишен туризъм. Участниците си пожелаха коронакризата да бъде преодоляна бързо, а България да не бъде възприемана като евтина дестинация, а като страна, която си коства да се посети.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР