Министър Цеков и сега може да ги развали тези договори,

...
Министър Цеков и сега може да ги развали тези договори,
Коментари Харесай

Комитова за инхаус поръчките: Министър Цеков и сега може да ги развали, няма вечни договори

„ Министър Цеков и в този момент може да ги скапе тези контракти, тъй като няма безконечни контракти. Всички могат да бъдат развалени даже без правосъдна процедура, сред АПИ и „ Автомагистрали “. Има други клаузи, по които всички контракти могат да бъдат прекратени “. 

Това сподели в предаването „ Лице в лице “ някогашният районен министър Виолета Комитова.

По думите му мнението на настоящия районен министър Андрей Цеков е било да не се приключват договорите

Коментарът ѝ е във връзка казаното от настоящия районен министър Андрей Цеков в „ Лице в лице “, че предходните министри на районното развиване и благоустройството не са имали политическа воля и морална решителност  инхаус договорите  да влязат в съда.

Снимка: bTV

„ Министър Цеков се оказа доста неопитен за това, че някой му е отговорен, че не е прекратил инхаус договорите. Има два контракта за Автомагистрала „ Хемус “ – сред АПИ и държавното предприятия „ Атомагистрали “. Единият е от декември 2018 година, а другият - от декември 2019 година Тези контракти са изтекли 2020 година, аз съм министър от май 2021 година “, сподели Комитова.

Предишните министри на районното развиване и благоустройството не са имали политическа воля и морална увереност инхаус договорите да влязат в съда

По думите ѝ в двата контракта и от едната, и от другата страна стои точно Андрей Цеков. 

„ Той пледира за индексация. За сектори 7, 8 и 9 на „ Хемус “ една компания е взела 38 млн. лева задатък, друга 60 млн. лева Тук няма позволение за градеж, парите не са вложени в градежа. Какво индексираме, чувалите ли, задатъците ли ”, пита Виолета Комитова. 

Министерство на регионалното развитие ще подписа анекси с общините, с цел да могат те да довършат към този момент стартиралите планове по места

По думите ѝ градежът на автомагистралата буксува.

„ Защото се строи единствено в първите 52 км от 87 до 139 км, тъй като единствено тук има позволение за градеж. От 139 до 310 км са раздадени пари в чували по компании, само че няма позволение за градеж. Това позволение се издава от министъра. Моята рекомендация е министърът да форсира процедурите по разрешението за градеж. Преди това съдружните сътрудници на господин Цеков са основали това заварено състояние. Всички милиарди по „ Хемус “ са платени към декември 2020 година “, добави някогашният районен министър. 

Виолета Комитова сподели, че се обмисля опцията тя да се кандидатира за кмет на София от партия „ Български напредък “.

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР