Министър-председателят уволни несменяемия зам.-министъра на здравеопазването Бойко Пенков. Припомняме, че

...
Министър-председателят уволни несменяемия зам.-министъра на здравеопазването Бойко Пенков. Припомняме, че
Коментари Харесай

Денков уволни несменяемия зам.- здравен министър Бойко Пенков

Министър-председателят уволни несменяемия зам.-министъра на опазването на здравето Бойко Пенков.

Припомняме, че неговият син Марин Бойков Пенков е притежател на 6 сдружения в здравната област и е обвързван с настоящата компания на депутатката от Политическа партия Елисавета Белобрадова – Пандова и екссъпруга й Васил Пандов, което намирисва на спор на ползи.

Мотивът на акад. Николай Денков е: мудни темпове на работа.

" Решението е взето поради мудни темпове на работа, които излагат на риск осъществяването на значими ограничения в областта на опазването на здравето, заложени в управническата стратегия ", се споделя в изпратеното преди минути до медиите известие от държавната пресслужба.

Премиерската заповед влиза в действие от през днешния ден.

Пенков заема тази служба за четвърти път. Той беше назначен от акад. Денков на 26 юни. Бойко Пенков е бил също шеф на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), медицински шеф на Университетската болница по белодробни заболявания и шеф на УМБАЛ " Софиямед ".

Завършил е медицина през 1988 година и има добити специалности по вътрешни заболявания, белодробни заболявания и болничен мениджмънт, както и дипломи по здравен мениджмънт и администрация в опазването на здравето.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР