Министър-председателят няма как да не е бил наясно кой ще

...
Министър-председателят няма как да не е бил наясно кой ще
Коментари Харесай

БСП: Премиерът няма как да не е знаел за сделката на Гинка. Оставка!

Министър-председателят няма по какъв начин да не е бил наясно кой ще купи ЧЕЗ, счита Българска социалистическа партия.

" Зад тази договорка не стои Гинка. Стои някой различен. Не желая да споделям чия е тази сянка, само че стана ясно от чуването на комисията, първо, че страната е била наясно с продажбата на ЧЕЗ и че това което говореше министър председателят - че той предишния петък схваща за случилото се, безусловно не дава отговор на истината, съобщи в студиото на " Тази заран " по bTV депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски. - Ясно е, че ДАНС повече от 2-3 години са работили по случая. Стана ясно, че са дали отчети до Министерски съвет. Нали разбирате, че няма по какъв начин отчетът в Министерски съвет да стигне до ръководителя на Съвета по сигурност и да не стигне до министър-председателя; да стигне до ресортния вицепремиер за енергетика и да не стигне до премиера.

Според Свиленски нямам по какъв начин да е правилно и че подалият оставка енергиен министър Теменужка Петкова ден преди да бъде разгласен спечелилият не е знаела, че Гинка Върбакова купува ЧЕЗ.

Той бе безапелационен, че Бойко Борисов би трябвало да подаде оставка, тъй като е излъгал българските жители за договорката.

Депутатът от ГЕРБ Валентин Николов отвърна, че Българска социалистическа партия надува балони и един от тях е, че Борисов е знаел кой ще завоюва договорката за енергодружеството. " Това е неуместно ", уточни Николов.

Друг балон било изказванието, че договорката била престъпна. Николов поддържа тезата си с обстоятелството, че тя е осъществена в Чехия.

Трето неуместно изказване било, че още в понеделник чешкият министър председател Бабиш бил питал Борисов какъв е спечелилият и дали да го пускат. " Той няма по какъв начин да е знаел в понеделник кой ще победи ", заяви националният представител от ръководещите.

Депутатът от ГЕРБ удостовери, че има отчет на служите за ЧЕЗ-сделката, само че той бил във връзка с това какви са участниците, техните капитали, дали са проблематични. 

Той акцентира още, че цената на тока не се дефинира от ЧЕЗ, а зависи доста повече от КЕВР и АЕЦ-а.

Валентин Касабов от Обединените патриоти дефинира абсурда като " една и съща чалга от началото на мандата до момента. "

" И се пее: Шушана, Шушана, Шушана. Главната героиня е ясна. Знаем " една жена сподели ". Знаем името на тая жена. Едно и също. "  

На въпрос на водещия коя е тази жена, той отговори: " Питайте Българска социалистическа партия. Там непрестанно се желае оставката или нещо пречи, в този момент щъркелите може би ще пречат. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР