Министър-председателят Николай Денков пристигна в Царево след невижданите наводнения, които

...
Министър-председателят Николай Денков пристигна в Царево след невижданите наводнения, които
Коментари Харесай

Воден ад по Черноморието: Властта с важни съобщения за хората в Царево и региона

Министър-председателят Николай Денков дойде в Царево след невижданите наводнения, които връхлетяха района. Той взе участие в спешния щаб , след който дружно с кмета на града Георги Лапчев и регионалния шеф Пламен Янев дадоха брифинг пред медиите с последна информация за протичащото се. 

" Имаме подадени сигнали за трима души, които се търсят, както и за двама починали. Няма блокирани хора.  Имаше информация за застрашени деца – те са в сигурност, по високите етажи са ", уточни Денков. 

Представителите на властта апериха хората в региона да запазят успокоение и да бъдат деликатни. Те излязоха с три  доста значими известия . Първо, идващите 48 часа никой да не влиза в морето, тъй като е рисково, бурно и нечисто. Второ, водата в мрежата в района е нечиста, нарушена е непорочност й, би трябвало да се изчака най-малко 1-2 дни, публично известие от ВиК, с цел да може да употребява за пиянство и битови потребности. И трето, чакат се доброволци , които пътуват към Царево, те наложително първо би трябвало да минат през щаба, с цел да се разпредели работата и да се знае кой какво прави, съобщи министър председателят и добави, че е спряно и електричеството , защото има заплаха за живота на хората, в случай че се пусне, преди да са отводнени постройките. 

Премиерът беше безапелационен, че в тази ситуация с наводнението става дума за извънредно количество превалявания, а не за непочистени корита на реките. „ Теренът е подобен, че като вали в огромни количества, се стича по билата и оттова реката си потегля по пътя и залива, докъдето стигне ”, посочи министър-председателят.

Очаквайте още детайлности!

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР