Министър-председателят Николай Денков коментира предстоящата ротация, меморандума, предложен от ПП-ДБ

...
Министър-председателят Николай Денков коментира предстоящата ротация, меморандума, предложен от ПП-ДБ
Коментари Харесай

Денков за ротацията: За мен е важно да запазим добрия тон с Габриел

Министър-председателят Николай Денков разяснява идната ротация, меморандума, препоръчан от ПП-ДБ и диалозите му с външния министър Мария Габриел.

В меморандума се оферират ясни механизми, в които да се подберат хора с качества и в това време да е ясно кой носи политическа отговорност, съобщи Денков на брифинг пред медиите.

По думите му става въпрос за процеси, които ще бъдат обществено показани пред всички.

" Имахме диалог с госпожа Габриел през вчерашния ден, тя сподели, че ще е подготвена с прегледа на осъществяването на програмата в понеделник идната седмица, тъй че ще имаме опция да обсъдим и състава на Министерски съвет ", съобщи Денков.

" Ние сме подготвени да влезем в договаряния, това беше казано неведнъж ", добави той.

" По отношение на ротацията, за мен са значими две неща - ние би трябвало да запазим положителния, градивен звук с Мария Габриел, както до момента сме имали, с цел да си имаме доверие, че можем да продължим да работим дружно и това е реалност досега ", сподели министър председателят.

" За да съществува държавно управление, то би трябвало да извършва тази стратегия, за която сме се разбрали още изначало, когато беше определено държавното управление, на което съм министър председател ", добави той.

По думите му същината на диалозите сега е доста повече в Народното събрание дали ще има единодушие да се довършат промените, които са стартирани преди 9 месеца.

" Ако ние забележим, че можем да работим положително, ще се опитаме да го създадем ", сподели Денков.

По тематиката с Митрофанова Денков съобщи, че е била извикана от Министерство на външните работи, той няма отношение и не може да разяснява.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР