Министър-председателят на Япония Синддо Абе е обсъдил приемането на поправки

...
Министър-председателят на Япония Синддо Абе е обсъдил приемането на поправки
Коментари Харесай

Япония предвижда възможност за извънредно положение заради коронавируса

Министър-председателят на Япония Синддо Абе е разискал приемането на ремонти в настоящото законодателсвто, които биха разрешили въвеждането на ексклузивен режим поради разпространяването на ковид .
По данни на NHK планувано е документът да влезе в действие през идната седмицата. Според законопроекта власите на страната ще могат да не разрешават на популацията на обособени региони да напущат дома си за несъмнено време.  Освен това губернаторите на префектурите ще имат прао на наложително затваряне на образователните и други заведения.
Отбелязано е, че при положение на дефицит на лечебни заведения е допустимо строителството на краткотрайни лечебни заведения. Властите ще получат право на конфискуване на земя, здания и ресурси от лекарства. За опит да се възпрепяства тази активност е планувано наказателно гонене. 
В момента такива положения има в закона при случай на зараза от нови типове грип. 
По последни данни в Япония, инфектираните с новия тип ковид надвишава 1015 души. По-голямата част от инфектираните са пасажери и членове на екипажа на круизния лайнер Diamond Princess.
По-рано бе обявено, че летните Олимпийски игри в Токио може да бъдат пренесени за края на годината.
ОЩЕ: Последна информация и всичко за ковид, 5 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР