Министър-председателят на Русия Михаил Мишустин ще направи официално посещение в

...
Министър-председателят на Русия Михаил Мишустин ще направи официално посещение в
Коментари Харесай

Мишустин ще посети Китай на 23-24 май

Министър-председателят на Русия Михаил Мишустин ще направи публично посещаване в Китай на 23-24 май, заяви пресслужбата на съветското държавно управление.


" В Пекин Михаил Мишустин ще се срещне с китайския президент Си Дзинпин и ще организира диалози с премиера на Държавния съвет на Китай Ли Цян ", се споделя в известието.

Кабинетът означи, че ще бъдат прегледани настоящи въпроси на руско-китайското съдействие в търговско-икономическата сфера, като особено внимание се възнамерява да бъде отделено на взаимоотношението в индустрията, енергетиката, транспортната инфраструктура, селското стопанство и други области. " Планира се след диалозите да бъдат подписани редица двустранни съглашения ", се споделя в изказването.

Мишустин ще посети и Шанхай, където ще се организира руско-китайски бизнес конгрес, в който ще вземат участие ръководителите на водещи съветски и китайски компании.

Визитата на Мишустин в Китай ще бъде първата там в качеството му на министър-председател.

По време на визитата си в Москва на 20-22 март Си Дзинпин предложения съветския министър-председател да посети Китай допустимо най-скоро, с цел да откри тесни връзки с новия министър председател на Държавния съвет на Китай. Мишустин одобри поканата и изрази убеденост, че ще успее да откри градивен и другарски разговор с Ли Цян.

Развитие на връзките сред Москва и Пекин

Ръководителят на съветския кабинет съобщи по-рано, че Русия е заинтригувана от по-нататъшно подсилване на всеобхватното партньорство и стратегическото съдействие с Китай и че връзките сред страните са на най-високо равнище в многовековната им история и въздействат върху образуването на световния дневен ред в логиката на многополярността.

Мишустин изрази убеденост, че Москва и Пекин ще съумеят да усилят взаимния си стокообмен до 200 милиарда $ още през тази година. Според него, макар неподходящата външна среда, разтърсванията на международните пазари и възходящите наказания от страна на груповия Запад, търговско-икономическото съдействие сред двете страни се развива сполучливо. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР