Министър-председателят на РСМ Димитър Ковачевски и президентът на Сърбия Александър

...
Министър-председателят на РСМ Димитър Ковачевски и президентът на Сърбия Александър
Коментари Харесай

Ковачевски и Вучич в Белград: РСМ и Сърбия с най-добри отношения в „съвременната история“

Министър-председателят на РСМ Димитър Ковачевски и президентът на Сърбия Александър Вучич потвърдиха на среща в Белград дългогодишното партньорство и другарство сред Република Северна Македония и Сърбия, което, се показва в „ непрекъсната взаимна поддръжка по основни въпроси и провокации които засягат и двете страни “.

„ Съгласихме се, че връзките сред Република Сърбия и Република Северна Македония са най-хубавите в актуалната история. Продължаваме да работим дружно за положителното на нашите нации “, разгласи Вучич в профила си в Instagram „ buducnostsrbijeav “.

Ковачевски е на публично посещаване в Сърбия. Вчера Вучич, дружно с македонския министър председател и министър-председателя на Сърбия Ана Бърнабич, обиколиха плана " Белград на вода ".

„ Казват, че по време на хубава разходка измисляш най-хубавите проекти и водиш най-приятните диалози. Докато с горделивост демонстрирам на моя другар Димитър Ковачевски какъв брой е организиран Белград, обменяме отзиви за разширението на самодейността „ Отворени Балкани “, пътя към Европейски Съюз на нашия район, позицията и вероятностите на Западните Балкани на геополитическата карта на Европа и света, само че и за проектите за идните срещи и новите планове за връзка. “ - написа Вучич в профила си в Instagram, като разгласява фотоси от вчерашната разходка.

Двустранните връзки сред двете страни се характеризират с динамичен политически разговор на високо равнище, икономическо съдействие и търговия, акцентира македонският министър председател.

Премиерът Ковачевски и президентът Вучич обмениха отзиви по отношение на политиката на разширение на Европейския съюз със страните от Западните Балкани и по отношение на динамичността на договарянията за присъединение на Северна Македония и Сърбия. В тази посока бяха подчертани процесите на промени в няколко основни области, построяването на институционален потенциал, както и тактиките за развиване, прилагани от държавните управления на двете страни.

Беше обменена информация и за дейностите на двете страни в границите на Западните Балкани, в подтекста на икономическата, демократичната обстановка и обстановката със сигурността в района и Европа.

На срещата участваха още министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски, министърът на стопанската система Крешник Бектеши, министърът на превоза и известията Благой Бочварски, както и заместник-министърът на осведомителното общество и обществената администрация Александър Байдевски. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР