Министър-председателят на Република България Кирил Петков покани днес на разговор

...
Министър-председателят на Република България Кирил Петков покани днес на разговор
Коментари Харесай

Кирил Петков се срещна с руския посланик Елеонора Митрофанова

Министър-председателят на Република България Кирил Петков предложения през днешния ден на диалог посланика на Русия в София Елеонора Митрофанова , оповестяват от Пресцентъра на Министерски съвет.

Българският министър председател прикани първия съветски посланик да се придържа към общоприетите правила на дипломацията и изиска от нея да се отнася с нужното почитание и да не употребява обидни квалификации към българските институции. Посланик Митрофанова сервира своите извинения на Кирил Петков.

Министър-председателят не скри възмущението си, че в формалния си привет към страната ни във връзка 3 март, съветското посолство оприличи. Той дефинира сравнението като несвоевременно. " Нашата благодарност към съветския народ за Освобождението не може да бъде принизявана посредством съпоставения с днешната братоубийствена война в Украйна ", безапелационен бе Петков.

Той настоя посолството на Руската федерация да не се намесва във вътрешната политика на България, в сходство с интернационалните конвенции. Министър-председателят приветства заявеното от съветския дипломат желание за градивен звук оттук насетне.

Кирил Петков още един път прикани за прекъсване на военните дейности и връщане към разговора .
 И от Демократична България желаят отзоваване на съветския дипломат от Бълария
И от Демократична България желаят отзоваване на съветския дипломат от Бълария

Хотелиери, настанили украинци, би трябвало да заплащат курортна такса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР