Министър-председателят на Косово Албин Курти участва в годишната конференция на

...
Министър-председателят на Косово Албин Курти участва в годишната конференция на
Коментари Харесай

Курти: Настоящето и бъдещето на Косово не могат да бъдат заложници на Сърбия

Министър-председателят на Косово Албин Курти взе участие в годишната конференция на Лейбъристката партия във Англия. Той съобщи, че бъдещето и сегашното на Косово не могат да бъдат заложници на Сърбия, съобщи " Косова прес ".

В Ливърпул Курти приказва за терористичната офанзива от 24 септември, като съобщи, че " Сърбия, като съдружник на Русия, се опита да копира сюжета от Донбас, с цел да завладее Севера ".

" Говорейки за терористичното и паравоенно нахлуване от 24 септември, министър-председателят Курти съобщи, че Сърбия, като съдружник на Русия, се е пробвала да копира сюжета от Донбас, с цел да завладее Севера. Увеличаването на сръбското военно наличие на границата с Република Косово беше несъмнено като невиждано от Съвета за национална сигурност към Белия дом, а фрагменти, снимани от дронове, с които разполага терористичната формация, разкриха, че паравоенните отряди са били обучавани в публични армейски бази. Сърби, като по този метод неопровержимо се потвърждава директното присъединяване на страната Сърбия в планирането на нападението, което беше осъществено преди две седмици в Банска, на 24 септември ", оповестиха от кабинета на министър-председателя.

Въпреки това Курти акцентира, че " сегашното и бъдещето на Косово, както и мирът и сигурността на Европа не могат да бъдат заложници на Сърбия и че вероятността за мир, правдивост и разцвет във време, изпълнено с провокации, зависи от това какво ще изберем да създадем и по какъв начин ще изберем да действаме дружно ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР