Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху смекчи позицията си относно ядрената

...
Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху смекчи позицията си относно ядрената
Коментари Харесай

Нетаняху смекчи тона за ядрената сделка с Иран

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху смекчи позицията си по отношение на нуклеарната договорка с Иран в четвъртък, обяснявайки, че най-важната цел е тя да бъде поправена, а не да бъде отменяна. Това написа израелското издание The Jerusalem Post, представено от " Фокус ".
Той приказва за договорката от 2015 година, целяща да забави развиването на иранската нуклеарна стратегия, по време на срещата си с английския си сътрудник Тереза Мей, извършена на Даунинг стрийт номер 10, където е нейната публична резиденция.
„ Целта, която имам поради, не е запазването или анулацията на договорката. Тя е подобряването й и поправянето на главните неточности “, съобщи Нетаняху.
Мей и Нетаняху не са на едно мнение за съглашението, като английският министър председател счита, че тя предотвратява добиването на нуклеарни оръжия от страна на Иран, до момента в който Нетаняху има вяра, че договорката разрешава на Техеран да се снабди с тях в бъдеще. Още при започване на срещата Мей е декларирала, че няма да скапва Съвместния изчерпателен проект за действие(СВПД).
От своя страна, израелският министър председател е декларирал, че в случай че тя желае да резервира договорката, то би трябвало да работи, с цел да нанесе нужните ремонти, които да подсигуряват, че Иран няма да стане нуклеарна мощ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР