Министър-председателят на Италия Марио Драги предложи свикване на конференция в

...
Министър-председателят на Италия Марио Драги предложи свикване на конференция в
Коментари Харесай

Италия предлага провеждане на конференция на ЕС за рационализиране на инвестициите в отбраната

Министър-председателят на Италия Марио Драги предложи привикване на конференция в Европейския съюз за усъвършенстване и усъвършенстване на вложенията в защитата, предава ТАСС.
 
Изказвайки се на съвещание на Европейския парламент в Страсбург, Драги означи, че „ неефективното систематизиране на ресурсите пречи на построяването на същинска европейска защита “. „ Необходимо е да се свика конференция за усъвършенстване и усъвършенстване на вложенията в разноските за защита. Освен това построяването на обща защита би трябвало да бъде съпроводено от единна външна политика и ефикасни механизми за взимане на решения. Трябва да се откажем от правилото на единогласие, който поражда към междуправителствената логичност на кръстосаното несъгласие и да преминем към решения, взети с квалифицирано болшинство “, цитира организацията думите на италианския министър председател.  
 
През март водачите на Европейски Съюз утвърдиха първата отбранителна тактика на Общността - Стратегически компас на Европейски Съюз, която приканва за доста нарастване на военните разноски и създаване на групова военна конструкция. Тази идея на Европейски Съюз не е директно обвързвана с спора в Украйна. Тя е разработвана от Службата за външна активност на Европейски Съюз под управлението на Върховния представител на Общността по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел още от 2020 година
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР