Министър-председателят на Испания Педро Санчес призова Израел да прекрати безразборното

...
Министър-председателят на Испания Педро Санчес призова Израел да прекрати безразборното
Коментари Харесай

Испания призова Израел да прекрати безразборното избиване на палестинци

Министър-председателят на Испания Педро Санчес прикани Израел да приключи " безразборното изтребване " на палестински жители, съобщи Франс Прес. Това е неговата най-остра рецензия към страната, откогато тя предприе военни дейности против " Хамас " преди към месец.

" Апелираме за неотложно преустановяване на огъня от страна на Израел в Газа и прецизно съблюдаване на, което е ясно, че през днешния ден не се случва ", съобщи той по време на спор в Народното събрание преди вота на съмнение в четвъртък, след който Санчес би трябвало да получи нов мандат.

Няма никакво подозрение, че ние стоим зад Израел и поддържаме техния отговор против терористичната офанзива, на която страната беше подложена през октомври ", добави министър председателят социалист и прикани за неотложно освобождение на заложниците, отвлечени от " Хамас ".

" Хамас " освобождава 70 заложници против 5-дневно помирение в Газа

Сред освободените ще бъдат дами и деца

" Също толкоз изрично обаче ние отхвърляме безразборното ликвидиране на палестинци в Газа и на Западния бряг, сподели още Санчес.

Испанската страна означи, че Израел има правото да се отбрани против " Хамас ", откакто палестинската военна формация нападна южната част на страната на 7-ми октомври. Франс Прес напомня, че тогава бяха избити 1 200 души и бяха взети над 200 заложници.

Подобно на Съединените щати и други съюзнически страни обаче, Испания също показва все по-силна паника от възходящия брой убити в палестинския анклав. Според информация на локалните здравни управляващи, жертвите от началото на спора, са над 11 300, множеството от които цивилни.
 Гласуват мандата на Педро Санчес, макар митингите против амнистията
Гласуват мандата на Педро Санчес, макар митингите против амнистията

Хиляди испанци се оповестиха против прошка за каталунските водачи

За да може да получи втори мандат след неубедителните предварителни избори през юли, Санчес разчита на гласовете на крайната левица , която неведнъж настояваше той да заеме по-твърда позиция против акцията на Израел в Газа.

Малко след речта на Санчес, ръководителят на крайнолявата партия " Подемос " и сегашен обществен министър Йоне Белара, посредством пост в обществената мрежа, още веднъж настоя за спиране на дипломатическите връзки на Испания с Израел и налагане на стопански наказания на страната.

" Нуждаем се от доста повече от думи в парламентарния спор, с цел да се оправим с планувания геноцид, осъществяван от Израел в Палестина ", написа тя в обществената мрежа " Екс ".
 Болницата Ал-Шифа се трансформира и в гробище
Болницата Ал-Шифа се трансформира и в гробище

Лекарите са погребали към 200 натрупа за 6 часа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР