Министър-председателят на Армения Никол Пашинян обяви, че е заразен с

...
Министър-председателят на Армения Никол Пашинян обяви, че е заразен с
Коментари Харесай

Премиерът на Армения е заразен с коронавирус

Министър-председателят на Армения Никол Пашинян разгласи, че е инфектиран с ковид , предадоха осведомителните организации. Семейството му също е инфектирано. Във видеообръщение във Facebook той споделя, че не е имал признаци на болестта, само че му е бил изработен тест, защото трябвало да посети армейски елементи. Тестът му се оказал позитивен. Фамилията на Пашинян също е с позитивни проби за COVID-19.

Пашинян счита, че се е заразил с ковид по време на работно заседание, когато чиновник му е сервирал чаша вода, без да си е поставил ръкавици. Този човек по-късно е бил диагностициран с ковид. Премиерът съобщи, че ще продължи да работи от държавната резиденция. 

- Испанският министър председател Педро Санчес съобщи, че ще изиска от Народното събрание да гласоподава удължение на изключителното състояние в страната до 21 юни, оповестиха локалните медии. Днес Испания навлиза във втората фаза на разхлаблане на рестриктивните мерки, въведени болести COVID-19 - отворят врати търговски центрове, заведения, кина и театри, но с понижен потенциал.

Премиерът Педро Санчес счита, че макар съществено намалелият брой на новозаразените, изключителното състояние би трябвало да бъде удължено.  “Имаме потребност от последно и решаващо удължение на изключителното състояние с 15 дни. То ще бъде доста друго от първичното, доста по-свободно. Имаме потребност от него, с цел да затвърдим напредъка, който постигнахме с общи старания “, безапелационен е той. Испания, която е измежду най-засегнатите от ковид европейски страни, вкара изключително състояние на 14 март. Заразата взе към 27 хиляди жертви в страната.

- Общият брой на инфектираните с ковид в световен мащаб е 6 171 182, а жертвите са 372 116, сочат настоящите данни на университета " Джонс Хопкинс ". Най-много заболели има в Съединени американски щати - съвсем 1,8 млн. души, следвани от Бразилия - с съвсем 515 хиляди инфектирани и Русия - над 405 хиляди Жертвите са най-вече в Съединени американски щати - над 104 хиляди души. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР