Министър-председателят Кирил Петков участва в изнесено заседание на Консултативния съвет

...
Министър-председателят Кирил Петков участва в изнесено заседание на Консултативния съвет
Коментари Харесай

Държавата купува зърно за задоволяване на нуждите на българското население


Министър-председателят Кирил Петков взе участие в изнесено съвещание на Консултативния съвет по зърното, на което бяха разисквани обезпечаването на продоволствието на популацията и проблемите пред бранша.

В диалога участваха заместител министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев, заместител министър- ръководителят по стопанската система и промишлеността и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова и министърът на земеделието Иван Иванов. От страна на браншовите организации присъединяване в полемиката взеха представители както на зърнопроизводителите и зърнопреработвателите, по този начин и на животновъдите и търговците от бранша.

В рамките на срещата се стигна до позицията страната да влезе на пазара на зърното и да изкупи нужните за облекчаване на потребностите на българското население количества. По този метод земеделските производители ще могат да осъществят своята продукция, а въпреки това българските жители няма да имат терзания за неналичия на пазара у нас. Предстои да бъде конкретизиран механизмът, по който страната да закупува зърното.

Разговорите по тематиката ще продължат на работна среща в Министерството на земеделието за уточняване на детайлите по налагащите се дейности. В края на срещата министър-председателят Кирил Петков акцентира, че държавното управление има за цел да подкрепи българските земеделци, тъй че те да могат да създават освен първични материали, само че и артикули с висока добавена стойност. Петков прикани представителите на бранша също да подават интензивно сигнали, в случай че имат информация за злоупотреби и нелоялни практики, което е в полза на всички страни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР