Министър-председателят Кирил Петков свиква извънредно заседание на кабинета. Темите са:

...
Министър-председателят Кирил Петков свиква извънредно заседание на кабинета. Темите са:
Коментари Харесай

Премиерът Петков: Ще предложа на кабинета да вземе решение за освобождаване на Стефан Янев от поста министър на отбраната

Министър-председателят Кирил Петков привиква изключително съвещание на кабинета.

Темите са: настояването военният министър Стефан Янев да бъде освободен, както и разискване на обстановката, обвързвана с повишение готовността на Путин за потребление на нуклеарно оръжие.

„ Никой министър в това държавно управление няма право на лична външна политика, изключително по Facebook. Никой министър не може да споделя на държавното управление, че неговото оставане е функционалност на стабилността на кабинета. Това държавно управление няма да гони непоклатимост, ще гони верни дейности и кардинални позиции “, съобщи министър председателят.

Министър-председателят Кирил Петков означи, че българският интерес не е да сведем глава на правилото „ преклонена глава сабя не я сече “. По думите му националния интерес изисква не да се мълчи, когато се случва нещо, с което не сме съгласни, а ясно да изразим позиция и да осъдим тези политики и дейности. „ Когато виждаме, че една славянска страна атакува друга славянска страна в една братоубийствена война, без действителен мотив, би трябвало да заявим ясно – тази война би трябвало да спре. Ние като Европейски Съюз би трябвало да създадем всичко допустимо това да завърши “, съобщи Кирил Петков и добави, че Европейския съюз в никакъв случай не е бил по-единен.

По отношение на отправената от Путин нуклеарна опасност министър-председателят позволи, че е допустимо тя да бъде единствено опит за заплашване, само че беше безапелационен, че не може да бъде пренебрегната.

Премиерът изрази вяра, че през днешния ден ще стартира евакуация на българите от Киев. Ще бъде обезпечен зелен кулоар и те ще могат да бъдат изведени от украинската столица.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР