Министър-председателят Кирил Петков ще проведе среща в понеделник, 20 декември,

...
Министър-председателят Кирил Петков ще проведе среща в понеделник, 20 декември,
Коментари Харесай

Кирил Петков ще разговаря с гръцкия си колега Мицотакис

Министър-председателят Кирил Петков ще организира среща в понеделник, 20 декември, с премиера на Гърция Кириакос Мицотакис, който ще е на първо посещаване у нас по покана на българския си сътрудник. Това заяви Правителствената осведомителна работа.

В Министерския съвет двамата държавни ръководители ще проведат диалог на четири очи, последван от пленарно съвещание на двете делегации.

Във фокуса на срещата сред двамата министър-председатели ще бъдат отличните двустранни връзки и опциите за още по-активното им развиване. Ще бъдат разисквани и районни тематики от общ интерес, както и настоящи въпроси от европейския дневен ред.

В състава на българската делегация са заместител министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев, министърът на външните работи Теодора Генчовска и началникът на политическия кабинет на министър-председателя Лена Бориславова.

Гръцкият министър председател ще се срещне и с българския президент Румен Радев. 

На 20 декември, понеделник, от 11.00 часа, на „ Дондуков “ 2 президентът ще организира среща с министър-председателя на Република Гърция Кириакос Мицотакис, който ще бъде на посещаване у нас. Това оповестиха от прессекретариата на президента.

По-рано сутринта гръцкият министър председател ще беседва и с българския премиер Кирил Петков в Министерски съвет.

Припомняме, че на 16 декември в Брюксел президентът Румен Радев разгласи, че Мицотакис идва у нас и ще има диалози за газовата връзка с Гърция, която чакаме от 10 години. По нея би трябвало да пристигна синьото гориво от Азербайджан, като Баку има цялостна подготвеност да доставя на България спомагателни количества газ и то на най-хубавите цени.

„ За нас е значимо да имаме физически притежател. Това е тази газова връзка сред България и Гърция, която я чакаме 10 години. Говорихме с премиера Мицотакис, в понеделник ще е в България да продължим диалозите за нея ”, съобщи Радев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР