Министър-председателят Кирил Петков проведе телефонен разговор с президента на Украйна

...
Министър-председателят Кирил Петков проведе телефонен разговор с президента на Украйна
Коментари Харесай

Премиерът Киро се чу със Зеленски. Изрази адмирации за лидерството и куража му

Министър-председателят Кирил Петков организира телефонен диалог с президента на Украйна Володимир Зеленски, заяви държавната пресслужба.
Петков изрази възторженостти към водачеството и куража, които Зеленски всеки ден показва, давайки мощ на украинския народ, изправен пред братоубийствена война, се показва в известието.

Българският министър председател акцентира цялостната поддръжка на страната ни към всички украинци. Петков бе безапелационен, че всеки, който бяга от войната, ще бъде посрещнат у нас по този начин, че да се усеща като вкъщи си, а българските институции ще му окажат нужната помощ. За задачата са ангажирани служби и министерства, които още от границите ни подкрепят бежанците.

Министър-председателят Петков осведоми украинския президент Володимир Зеленски и за филантропичната помощ, която страната ни изпраща за Украйна под формата на болнично-медицинско съоръжение и лекарствени артикули. В хода на диалога българският министър председател изрази мощната вяра мирът още веднъж и допустимо най-скоро да се върне в района, осведомят от пресслужбата на Министерския съвет.

frognews.bg
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР