Министър-председателят Кирил Петков проведе среща с евродепутати от Европейската народна

...
Министър-председателят Кирил Петков проведе среща с евродепутати от Европейската народна
Коментари Харесай

Премиерът запозна евродепутати от ЕНП с проблемите на правосъдната ни система и управлението на евросредства

Министър-председателят Кирил Петков организира среща с евродепутати от Европейската национална партия, като за хода на диалога медиите бяха осведомени от началника на политическия кабинет на премиера Лена Бориславова.

В рамките на срещата министър-председателят Кирил Петков показа своите наблюдения за систематичните проблеми на българската правосъдна система и на българското ръководство на европейски средства. Изложени бяха обстоятелства и условия, свързани с подозрителните заеми в ББР, обстановката с язовирите и градежа им от свързани компании, без строителни позволения, проблема със строителството на Автомагистрала „ Хемус “ и поддръжката на републиканската пътна мрежа, които са на стойност над 5 милиарда лв. и за които няма извършени публични поръчки.

С европейските представители бяха разисквани и опциите за това по какъв начин европейските и българските институции могат да стартират да работя по-добре и по-ефективно за ръководството и опазването на европейските средства, а директно с това – и на националните бюджети. Също по този начин беше стихотворец ангажимент от страна на българското държавно управление да даде неотдавна направен отчет от Министерството на финансите във връзка с систематични дефекти в одитните процедури, свързани с инспекцията на разходването на евросредства.

В рамките на срещата беше очебийно високото доверие на България в Европейската прокуратура. Премиерът Кирил Петков увери, че ще бъде направено всичко допустимо, с цел да може тази институция да работи безпроблемно на българска територия, в това число посредством законодателни и промени.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР