Министър-председателят Кирил Петков отговаря на въпроси на Илиана Беновска на

...
Министър-председателят Кирил Петков отговаря на въпроси на Илиана Беновска на
Коментари Харесай

Кирил Петков: За дуалното и професионално образование правителството ще работи резултативно

Министър-председателят Кирил Петков дава отговор на въпроси на Илиана Беновска на конференция в Министерски съвет от 31-ви януари 2022 година, излъчена дирекно във и в пита-Радио К2 и по Радио К2 на 93.9MHz.

Илиана Беновска: Г-н Петков, Беновска – по бюджета не виждам никакво перо за дуалното и професионалното обучение, което по програмата ДОМИНО беше стартирано през 2015 година и по-късно поради Коронавирус се прекъсна? Това Вие го изтъкнахте като приоритет във Вашата стратегия!

Кирил Петков: За образованието с министър Денков обсъдихме и тази тематика за дуалното обучение. Това продължава да бъде тематика. Междувременно с Вас имаме диалог по нея. Едновременно с това няколко доста нови неща се вкараха, в това число и фонда „ Стамболов “, който за пръв път ще бъде вкаран в българското обучение като спомагателен бюджет. За най-талантливите българи, които са избрали да отидат в топ университетите в света, да имат късмет да бъдат финансирани от българската страна, в случай че те решат да се върнат в България. Така че има новости в метода в посока обучение. Много добре е финансирано МОН. Ще продължим да следим и тематиката за дуалното обучение, което в действителност е тематика. Благодаря!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР