Министър-председателят и същевременно председател на партия Самоопределение“ Албин Курти говори

...
Министър-председателят и същевременно председател на партия Самоопределение“ Албин Курти говори
Коментари Харесай

Оръжие за над 5 млн. евро е намерено в Северно Косово

Министър-председателят и в същото време ръководител на партия „ Самоопределение “ Албин Курти приказва пред членове на неговата партия на среща на Генералния съвет, извършена през днешния ден (30 септември) в Прищина. Пред присъстващите той сподели, че в северната част на страната е открито оръжие на стойност над 5 милиона евро и повтори настояването си терористите, избягали от Косово, да бъдат екстрадирани, с цел да бъдат изправени пред съда, съобщи за Българска телеграфна агенция организация КосоваПрес.

Според ръководителя на изпълнителната власт е ясно, че цялата логистична поддръжка в оръжие и образование е била от Сърбия.

Като благодари на жителите на Банска за тяхното самообладание, Курти акцентира, че по време на полицейската интервенция нито един граждански не е потърпевш или ранен.

По отношение на сръбската страна той изиска тези, които са избягали през планините, да бъдат екстрадирани в Косово. Курти изиска от интернационалната общественост да разгласи двете северни организации „ Гражданска отбрана “ и „ Северна бригада “ за терористични групировки.

Говорейки за защитата на границата, Курти сподели, че има ангажимент Косовските сили за сигурност да не вървят там и по тази причина те желаят този вакуум да бъде напълнен от силите на НАТО.

Курти сподели, че ще отговорят на омразата, престъпността и терора против Косово, албанците, републиката и жителите със силата на закона и със правосъдната система на страната.
 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР