Министър-председателят Гълъб Донев се срещна с президента на Черна гора

...
Министър-председателят Гълъб Донев се срещна с президента на Черна гора
Коментари Харесай

Мило Джуканович се срещна и с Гълъб Донев

Министър-председателят Гълъб Донев се срещна с президента на Черна гора Мило Джуканович, който е на публично посещаване в София. В рамките на диалога им в Министерския съвет двамата разискаха опциите за задълбочаване на двустранните връзки, европейската вероятност на Черна гора и други настоящи тематики от районния дневен ред.

Премиерът Гълъб Донев удостовери поддръжката на България за Черна гора по пътя на страната към Европейския съюз. Той посочи, че точно процесът на разширение на Европейски Съюз се е утвърдил като стабилизиращ фактор в района и мощен тласък за осъществяване на основни промени.

Донев означи и смисъла на районното съдействие в границите на съществуващите формати и начинания, което също е от основно значение за постигането на дълготрайна сигурност, непоклатимост и разцвет в Югоизточна Европа. В този смисъл българският министър-председател поздрави Подгорица в качеството ѝ на сегашен ръководител на ПСЮИЕ и открои амбициозната й стратегия с предпочитаните области на съдействие.

Премиерът Гълъб Донев подчертава и върху обичайно другарските връзки сред България и Черна гора, които са добра основа за надграждане на съдействието в региона на туризма, културното съдействие, стопанската система, вложенията, енергетиката, както и сигурността и защитата.

Министър-председателят открои опциите за увеличаване на стокообмена с Черна гора, като бъде активизирана работата по подготовката на двустранно Споразумение за поощряване на вложенията.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР