Министър-председателят Гълъб Донев прие днес в Министерския съвет ръководствата на

...
Министър-председателят Гълъб Донев прие днес в Министерския съвет ръководствата на
Коментари Харесай

Донев: Ще продължим и занапред активно да подкрепяме българската православна общност в Турция

Министър-председателят Гълъб Донев одобри през днешния ден в Министерския съвет управленията на новите настоятелства на Фондацията на българските православни църкви в гр. Истанбул и българската черква „ Свети Константин и Елена “ в гр. Одрин и Фондацията на Българската православна черква „ Св. Георги Победоносец “ в гр. Одрин, оповестиха от държавната осведомителна работа.
Прочетете още
Премиерът Донев удостовери поддръжката на държавното управление за активността на двете фондации, които в годините са се утвърдили като главен страж на българското културно-историческо завещание в Истанбул и Одрин. Министър-председателят означи, че служебният кабинет цени извънредно високо работата на фондациите за добруването на българската православна общественост и уведоми, че с цел да подкрепи в допълнение активността им, държавното управление ще усили и материалната поддръжка за двете фондации.
Гълъб Донев: Без опазване на здравето не може да има естествена страна

Министър-председателят открои и другарските връзки сред България и Турция, които също благоприятстват сполучливото развиване на фондациите и тяхната благородна активност.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР